مشکل مهارتآموزی با راهاندازی مدارس کسبوکار رفع میشود
نایبرئیس اتاق ایران با اشاره به مزایای مالیاتی خاصی که برنامه هفتم توسعه برای حضور بخش خصوصی در ساخت و تجهیز مدارس مدنظر قرار داده است، اجرای این قانون رو زمینهساز بهبود زیرساختهای آموزشی و توسعه مهارتآموزی دانست.

نایبرئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: راهاندازی مدارس کسبوکار عنوان یک راهکار مؤثر برای بهبود وضعیت آموزشی و تأمین مهارتهای لازم برای دانشآموزان بوده و زمینهساز بهبود زیرساختهای آموزشی و توسعه مهارتهای کارآفرینی است.
حسین پیرموذن در نشست با مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل، اظهار کرد: تأکید رئیسجمهور مبنی بر مشارکت بخش خصوصی در تأمین فضاهای آموزشی، نشاندهنده رویکرد جدید در سیاستهای آموزشی کشور است.
وی با بیان اینکه بخش خصوصی میتواند با استناد به بند خ ماده ۲۰ قانون برنامه هفتم توسعه، بهطور خاص در مدرسهسازی مشارکت کند، افزود: این بند به بخش خصوصی اجازه میدهد تا در پروژههای ساخت و تجهیز مدارس مشارکت کند و از مزایای مالیاتی خاصی بهرهمند شود.
نایبرئیس اتاق ایران ادامه داد: یکی از نکات مهم این بند این است که بخش خصوصی میتواند به اندازه ۱.۵ برابر حجم سرمایهگذاری خود، اعتبار مالیاتی دریافت کند و این سیاست بهمنظور تشویق بخش خصوصی به سرمایهگذاری در حوزه آموزش طراحی شده که با ارائه این تسهیلات مالیاتی، انگیزه بیشتری برای مشارکت در پروژههای آموزشی ایجاد میشود.
پیرموذن با اشاره به راهاندازی مدارس کسبوکار گفت: این موضوع با همکاری بخش خصوصی و برنامهریزی دقیق میتواند بهعنوان یک راهکار مؤثر برای بهبود وضعیت آموزشی و تأمین مهارتهای لازم برای دانشآموزان در بازار کار عمل کند و زمینهساز بهبود زیرساختهای آموزشی و توسعه مهارتهای کارآفرینی در استان باشد.
وی ادامه داد: تعداد دانشآموزان به ازای هر کلاس یک مؤلفه کلیدی در ارزیابی محیط آموزشی استان است که بهعنوان بخشی از زیرشاخههای نهادی فضای کسبوکار شناخته میشود، این شاخص نشاندهنده نسبت تعداد دانشآموزان به ظرفیت کلاسهاست و میتواند بر کیفیت یادگیری و توانمندی نیروی کار آینده تأثیر بگذارد، بر همین مبنا اتاق بازرگانی، تعاون و اصناف بهطور فصلی این معیار را پایش و نتایج آن را اعلام میکند این اطلاعات کمک میکند تا نیازهای آموزشی را شناسایی، برنامهریزیها انجام و درنهایت، این روند به بهبود کیفیت آموزش و توسعه اقتصادی استان کمک میکند.
نیازسنجی و بررسی کمبود فضای آموزشی مناطق مختلف استان و اعلام این نتایج به اتاق بازرگانی در راستای برنامهریزی و هدایت بخش خصوصی برای حضور مؤثر از دیگر موضوعات مطرح شده در این دیدار بود.