تحلیلی بر شعار سال ۱۴۰۴/

سرمایه‌گذاری در تولید؛ عبور از هفت‌خوان مجوزها و موانع اداری

سیداحمد میرجلیلی

سرمایه‌گذاری در بخش تولید، با موانع متعددی ازجمله پیچیدگی‌های اداری، صدور بخشنامه‌های ناگهانی و کمبود حمایت‌های دولتی روبه‌رو است، فرایندهای سخت‌گیرانه اخذ مجوز باعث شده بسیاری از سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان با مشکلات جدی در ادامه فعالیت خود مواجه شوند.

سرمایه‌گذاری در تولید؛ عبور از هفت‌خوان مجوزها و موانع اداری
پژواک کارفرما -

سرمایه‌گذاری در بخش تولید، به‌ویژه در حوزه کشاورزی، با موانع متعددی ازجمله پیچیدگی‌های اداری، صدور بخشنامه‌های ناگهانی و کمبود حمایت‌های دولتی روبه‌رو است. نرخ‌های بهره غیرمنطقی و فرایندهای سخت‌گیرانه اخذ مجوز باعث شده که بسیاری از سرمایه‌گذاران انگیزه خود را از دست بدهند و حتی برخی تولیدکنندگان با مشکلات جدی در ادامه فعالیت خود مواجه شوند.

یکی از معضلات جدی برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان به‌ویژه فعالان حوزه کشاورزی، نرخ بهره غیرمتعارف بانک‌ها در بازه ۳۵ تا ۴۰ درصد است که تأمین مالی برای سرمایه‌گذاری را دشوار کرده است. در کنار آن، مشکلاتی مانند کمبود انرژی، مالیات‌های سنگین و تأخیر در صدور مجوزها، فعالان اقتصادی را دچار چالش‌های متعددی کرده است.

از سوی دیگر، با توجه به بحران کمبود بارندگی و احتمال خشک‌سالی در سال زراعی آینده، تأمین انرژی و سوخت برای بخش کشاورزی با مشکل روبه‌رو خواهد شد. باوجود مطرح شدن این مسائل در جلسات مختلف استانی، هنوز راهکار مؤثری برای حل این چالش‌ها ارائه نشده است.

بااین‌حال، فعالان اقتصادی و صادرکنندگان کشور ازجمله استان البرز، با تمام این موانع، همچنان به فعالیت خود ادامه داده‌اند. سرمایه‌گذاری اعضای اتحادیه در کشورهای حوزه خلیج‌فارس، ازجمله امارات، بیانگر ظرفیت بالای استان در زمینه صادرات محصولات کشاورزی است.

باوجوداین ظرفیت‌ها، مشکل تأمین سوخت و حمل‌ونقل همچنان پابرجاست. فرسودگی ناوگان حمل‌ونقل، هزینه‌های بالای گمرکی و مالیات‌های سنگین ازجمله موانعی هستند که رقابت‌پذیری تولیدکنندگان را کاهش داده و روند صادرات را دشوارتر کرده است.

ضروری است که دولت در چنین شرایطی باید اقدامات عملی و حمایتی بیشتری برای حل این مشکلات انجام دهد. اصلاح نظام مالیاتی، کاهش نرخ بهره بانکی، تسهیل شرایط اخذ مجوزها و توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل می‌تواند مسیر سرمایه‌گذاری و تولید را هموارتر کند. در غیر این صورت، موانع موجود همچنان سد راه توسعه اقتصادی و رونق صادرات باقی خواهد ماند.

در این میان از سوی اتاق‌های بازرگانی در نقاط مختلف کشور ازجمله البرز نیز با توجه به رسالت این تشکل بزرگ بخش خصوصی در پشتیبانی از فعالان اقتصادی گام‌های مؤثر و شایسته‌ای از طریق پیگیری مستمر مشکلات و معضلات آنان در جلسات و نشست‌های استانی و ملی برداشته شده است.

بدین منظور در سلسله جلسات شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی و کمیسیون‌ها و تشکل‌های تخصصی اتاق کرج و حضور نمایندگان این مجموعه در جلسات برون‌سازمانی، از تولیدکنندگان و صادرکنندگان این استان، حمایت‌های لازم صورت گرفته که شایسته قدردانی است؛ چراکه این اقدامات می‌تواند جایگاه فعالان بخش خصوصی البرز و درنتیجه این استان را در حوزه‌های اقتصادی و صادراتی ارتقا دهد.

*عضو هیات نمایندگان اتاق کرج

انتهای پیام
۳۶۰۵
دیدگاه
آخرین‌های تشکل‌ها
آخرین اخبار
پربازدیدها