اختصاصی/نکات ایمنی برای سلامت شهروندان هنگام عملیات گودبرداری و حفاری معابر عمومی
کارشناس مسائل کار و امور اجتماعی بررسی حوادث و بیماریهای ناشی از کار، در راستای مسئولیت اجتماعی و اهمیت دادن به ایمنی و سلامت مردم و انجام وظایف دستگاههای مربوطه، پیمانکاران اجرایی و شهرداریها، نکات مهم و کلیدی را جهت پیشگیری از این حوادث تشریح کرد.

احمد رضا پرنده در گفت و گو با خبرنگار پژواک کارفرما، ضمن تشکر از آندسته از دستگاههای اجرای که دارای تیم ایمنی هستند، پیمانکارانی که به ایمنی شهروند توجه دارند و شهرداریها که نهایت تلاش وکوشش خود را برای ایمنی شهروندان انجام میدهند و نگاه انها به سلامت وایمنی مردم قابل تقدیر است، در راستای مسئولیت اجتماعی و اهمیت دادن به ایمنی وسلامت مردم و انجام وظایف دستگاههای مربوطه، پیمانکاران اجرایی، شهرداریها، به نکات مهم و کلیدی جهت پیشگیری از این حوادث اشاره کرد.
۱۲ نکته ایمنی و سلامت شهروندان درهنگام عملیات گودبرداری و حفاری خیابانها و معابر عمومی برای نصب تاسیسات و انشعابات ( گاز، آب وفاضلاب، مخابرات، برق...).
۱-دستگاههای اجرایی و ادارات ماننده گاز، آب وفاضلاب، برق، مخابرات..که پروژه عمرانی و حفاری، گود برداری و عملیات عمرانی خیابانها را به پیمانکاران واگذار میکنندبطور جدی نظارت لازم به ایجاد شرایط ایمن در محلهای مذکور جهت سلامت شهروندان را داشته باشند.
۲-دستگاههای اجرایی مربوطه لازم است موارد ایمنی که پیمانکار مکلف به رعایت ایمنی برای حفاظت و سلامت شهروندان استرا طی لیستی به پیمانکار ابلاغ و بطور مداوم تیم کارشناسی ایمنی خود را به محل کار پیمانکاران اعزام و نظارت دقیقی بر شرایط ایمنی آنها انجام بدهند به طریقی که احتمال خطر وحادثه برای هیچ شهروندی ناشی از عملیات کاری پیمانکار وجود نداشته باشد.
۳- پیمانکارانی که اقدام به عملیات حفاری،گودالدر معابر خیابانها میکنند باید قبل از انجام کار با نصب علائم هشدار دهنده در چندین متر قبل از محل عبور عابرین و رانندگان وسایط نقلیه را مطلع نمایند ومسیر عبور و مرور مطمن وایمن مشخص شود.
۴-نظر به اینکه به تعداد زیاد دیده میشود عوامل پیمانکاران پس از حفاری و ایجاد گودال ، محل را بدون هیچ گونه علائم ایمنی رها کرده و حوادثی را برای شهروندان خصوصا در ساعات شب بدنبال داشته است، ضروری است علائم هشدار دهنده از جمله چراغ چشمک زن، نوارها و برچسب های هشدار دهنده قبل از محل گود برداری نصب و روشنایی محل درشب حتما تامین شود.
۵-ضروری است حفاظ های موقت مناسب برای پیشگیری از سقوط عابرین و موتورسواران نصب شود.
۶-باید مسیر مطمئنی برای عبور عابرین پیاده و رانندگان وسایط نقلیه مشخص شود.
۷-شهرداریها در راستای ایمنی شهروندان با بازدیدهای سطح شهر خصوصا پروژههای که حفاری معابر و خیابانها باهماهنگی و مجوز شهرداری انجام میشود برای ایمن بودن سطح شهر و محدوده این پروژه ها باید نظارتهای لازم را انجام واقدامات لازم معمول دارند.
۸-- ایمنی شهروندان توسط دستگاه اجرایی( مقاطعه دهنده )،پیمانکاران (مقاطعه گیرنده) و شهرداریها مورد توجه جدی قرارگیرد.
۹-عابرین پیاده در هنگام مشاهد عملیات عمرانی، ساختمانی، حفاری در خیابان و معابر عمومی دقت لازم را داشته باشند دچار حادثه نشوند.
۱۰-راکبین موتورسیکلتها ضمن رعایت قوانین و مقرارت راهنمای و رانندگی و حرکت با سرعت مطمنه هوشیار باشند و درحرکت توجه به جلو داشته باشند و برای حرکت در شب،چراغ روشنایی موتور سیکلت آنها باید سالم و نور کافی داشته باشد.
۱۱-شهرداریها با انجام تدابیر لازم روشنای مناسب خیابانهای سطح شهر را تامین کنند.
۱۲-لازم به ذکر است اصولا در پروژه های حفاری و عملیاتی عمرانی بزرگ در خیابانها، اقدامات ایمنی و ترافیکی با همکاری شهرداری و پلیس راهور انجام و مسیرهای جایگزین عبور و مرور وسایط نقلیه پیش بینی میشود.