ایجاد شفافیت با سامانه جامع مدیریت پسماند
نماینده مردم تهران در مجلس، گفت: در سال های اخیر دولت تنها برای دفع پسماندها در شمال کشور ۱۵۰میلیون دلار هزینه کرده اما همچنان شاهد روی زمین باقی ماندن زباله در این شهرها هستیم.
سمیه رفیعی سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس در خصوص طرح اصلاح قانون مدیریت پسماند و اهداف آن گفت: در قانون مدیریت پسماند برخی خلاء های قانونی وجود دارد که باید با توجه به نیازهای امروز و آینده کشور برطرف شوند.
این نماینده مردم در مجلس با تاکید بر اینکه توسعه دانش و تکنولوژی و انحصار زدایی یکی از مسائل جدی است که در طرح اصلاح قانون مدیریت پسماند آورده شده، عنوان کرد: امروزه در دنیا علم و فناوری پیشرفت زیادی کرده و تکنولوژی های زیادی وجود دارد که میتوانیم با استفاده از آنها مسئله پسماند را حل کنیم.
وی با اشاره به اینکه تبدیل زباله به سوخت در قانون برنامه هفتم توسعه ذکر شده اما باید در قانون مدیریت پسماندها نیز اصلاح شود، ادامه داد: در اصلاح قانون مدیریت پسماند در کنار رفع مشکل آسیب جمع آوری پسماندها بخش زیادی از ناترازی سوخت نیز برطرف میشود و این موضوع به تولید سوخت کمک میکند.
رفیعی با بیان اینکه ضمانت اجرایی قانون خصوصا در حوزه مدیریت پسماندهای صنعتی، ویژه، خطرناک و بیمارستانی باید به صورت دقیق تر دیده شود زیرا آسیب هایی میزنند که جبران پذیر نیست، تصریح کرد: باید جرم انگاری مجازات های دیده شده در قانون باید به روز باشند زیرا ترک فعل هرکدام از بخش ها تبعات و اثرات بسیار جبران ناپذیری دارند.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به اینکه باید اعتبارات لازم برای اجرای قانون مدیریت پسماند با توجه به اینکه در ماده قانونی درآمد نیز وجود دارد اختصاص داده شود، عنوان کرد: در سال های اخیر دولت تنها برای دفع پسماندها در شمال کشور ۱۵۰میلیون دلار هزینه کرده اما همچنان شاهد روی زمین باقی ماندن زباله در این شهرها هستیم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: گره کور اجرایی نشدن قانون مذکور و همچنین ایجاد شبکه های رانتی، عدم وجود شفافیت لازم است، ایجاد سامانه جامع، یکپارچه و آنلاین مدیریت پسماند یکی از مواردی است که میتواند منجر به شفافیت شود.