استان‌های مرزی ایران؛ نیازمند توجه ویژه دولت چهاردهم/ضرورت سازماندهی مرکز تجاری مرزی بین کردستان ایران و اقلیم شمال عراق

یک کارشناس مسائل سیاسی گفت: اکنون کردستان و سایر استان‌های مرزی ایران از جمله خوزستان، سیستان و بلوچستان نیازمند توجه خاص دولت چهاردهم و مجلس شورای اسلامی و نهادهای مربوطه هستند.

استان‌های مرزی ایران؛ نیازمند توجه ویژه دولت چهاردهم/ضرورت سازماندهی مرکز تجاری مرزی بین کردستان ایران و اقلیم شمال عراق
پژواک کارفرما -

حسن هانی‌زاده گفت: دولت چهاردهم باید با کمک مجلس شورای اسلامی به موضوع استان‌های مرزی و اشتغال جوانانِ این استان‌ها توجه ویژه‌ای داشته باشد تا این امر به تقویت وحدت ملی کمک کند.

این کارشناس مسائل سیاسی در خصوص مطالبات مردم مناطق مرزی و کُردنشین ایران از دولت چهاردهم، اظهارداشت: یکی از ویژگی‌های مهم ساختار اجتماعی و ترکیب جمعیتی ایران تعدد قومیت‌ها در این کشور است که باید به آن توجه شود.

به گزارش دیدبان حقوق بشر کردستان ایران، هانی‌زاده با بیان اینکه اکنون کردستان و سایر استان‌های مرزی ایران از جمله خوزستان و سیستان و بلوچستان نیازمند توجه خاص دولت چهاردهم و مجلس شورای اسلامی و نهادهای مربوطه هستند، اظهار کرد: از مشکلات مهم استان کردستان موضوع اشتغال جوانان است که بالا بودن نرخ بیکاری در این استان به شکل‌گیری یک پدیده خطرناک وغیر مولد به نام کولبری منجر شده است.

وی افزود: این شغل غیر مولد و کاذب، اضافه بر خطراتی که متوجه جوانان استان کردستان می‌کند موجب هدر رفتن ظرفیت‌های مولد استانی شده که باید دولت چهاردهم سازوکارهای لازم را برای جلوگیری از ادامه این شغل کاذب و سازماندهی یک مرکز تجاری مرزی بین کردستان ایران و اقلیم شمال عراق تعریف کند.

هانی‌زاده  تصریح کرد: افزایش نرخ بیکاری به مهاجرت بی‌رویه جوانان کردستان به خارج و سایر شهرهای کشور منجر شده در حالی که این امر به لحاظ امنیت ملی مشکلاتی ایجاد می‌کند و همچنین این استان از وجود جوانانی خلاق و پویا برای استفاده از ظرفیت‌های بومی تهی می‌شود.

این کارشناس مسائل سیاسی گفت: تاسیس مرکز بزرگ تجاری با تعرفه‌های بومی، ایجاد بازارچه‌های مرزی در نزدیکترین نقطه مرزی کردستان ایران و اقلیم شمال عراق، شکل‌گیری اتاق بازرگانی مشترک با منطقه اقلیم و حمایت دولت از تبادل تجاری بین کردستان و اقلیم شمال عراق می‌تواند به کاهش نرخ بیکاری در استان کردستان کمک کند و تشویق سرمایه‌گذاران داخلی برای سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف دراستان کردستان بخشی از راهکارهای اشتغال جوانان بومی تلقی می‌شود.

انتهای پیام
۲۰۳۹
دیدگاه
آخرین‌های سیاسی
آخرین اخبار
پربازدیدها