رییس کل گمرک اعلام کرد:
تراز تجاری بدون نفت امسال، منفی است/حملههای سایبری به سامانه گمرک عامل اختلال در فعالیتها
رضوانی فر گفت: سیاستهای تجاری، ارزی، قیمت جهانی کالاها، توان تولید داخل، تحریم و بیش اظهاری و کم اظهاری فعالان بخش خصوصی، عامل منفی شدن تراز تجاری است.
رییس کل گمرک در دوازدهمین نشست هیات نمایندگان اتاق تهران با بیان اینکه تراز تجاری بدون نفت ایران در سال جاری منفی است، گفت: سیاستهای تجاری، ارزی، قیمت جهانی کالاها، توان تولید داخل، تحریم و بیش اظهاری و کم اظهاری فعالان بخش خصوصی عامل منفی شدن تراز تجاری است.
به گزارش خبرنگار پژواک کارفرما، محمد رضوانی فر ادامه داد: در ۱۰ ماهه امسال، حجم صادرات غیرنفتی،۴۰ میلیارد دلار و حجم واردات، ۵۴ میلیارد دلار بوده است و گرچه تراز تجاری بدون نفت ۱۴ میلیارد دلار است؛ اما با صادرات ۳۰ میلیارد دلاری نفت تراز تجاری کشور ۱۷ میلیارد دلار مثبت شده است.
رضوانیفر با اشاره به اینکه ایران ۳۳ میلیارد دلار برق و ۲۰۰ میلیارد دلار صادرات چمدانی داشته، اظهار کرد: به دلیل تحریم، کنترل مبادلات بر خط امکانپذیر نیست و با گمرکات چین، روسیه و امارات، مکاتباتی برای شفافیت مبادلات برحسب شماره کوتاژ صادراتی و قیمت کالا انجام میشود.
وی در خصوص ورود کالاهای ممنوعه به کشور گفت: ۴۴۰ هزار کد از گروه کالایی ۴ و ۲۷ که ورود آنها طبق مصوبات ممنوع است، از راههای دیگری از جمله ته لنجی کوله بری و ... وارد کشور میشوند.
معاون وزیر اقتصاد در پاسخ به سوال یکی از اعضای هیات نمایندگان اتاق تهران درباره قطع بودن سامانه گمرکی و اختلال در فعالیتها، بیان کرد: حجم زیادی حمله سایبری به سامانههای گمرک داریم که باعث ایجاد اختلال در سامانهها می شود.
رضوانی فر روند رسوب کالا در گمرکات را کاهشی دانسته و ایستایی کالا در بنادر را کمتر از یک میلیون تن کالا اعلام کرد و گفت: مدتی است در حال پالایش بخشنامهها هستیم و همچنین زمان دریافت پاسخ از دستگاهها نسبت به سال گذشته به زیر ۱۰ روز رسیده و دستگاهها مکلف به پاسخگویی کمتر از ۷ روز شدهاند.