رشد درآمد مالیاتی با افزایش حسابرسی سیستمی

کاهش حجم رسیدگی مأموران مالیاتی به پرونده‌ها با هوشمندسازی نظام مالیاتی از طریق حسابرسی سیستمی موجب تمرکز ممیزان بر افزایش کیفیت رسیدگی به اظهارنامه مودیان در کنار جلوگیری از فرار مالیاتی و افزایش درآمدزایی از محل اخذ مالیات می‌شود.

رشد درآمد مالیاتی با افزایش حسابرسی سیستمی
پژواک کارفرما -

منصور علیمردانی عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۴ در مجلس با اشاره به حرکت به سمت حسابرسی سیستمی در نظام مالیاتی اظهار نظر کرد: یکی از اقدامات بسیار مهم در راستای تحقق عدالت مالیاتی و تکمیل مسیر مردمی‌سازی نظام مالیاتی، تمرکز بر افزایش سهم حسابرسی سیستمی با تقاطع‌گیری داده‌ها و به کارگیری دقیق سامانه‌های اطلاعاتی مبتنی بر ماده ۱۶۹ و ۱۶۹ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم است.

علیمردانی با اشاره به کاهش بیش از ۵۰ درصدی حسابرسی دستی و غیرسیستمی در بخش مالیات بر عملکرد اشخاص حقوقی گفت: گام‌های خوبی در این زمینه برداشته شده است و شاهد طی شدن این مسیر و کاهشی شدن روند حسابرسی دستی و غیرسیستمی پرونده‌های مالیاتی مودیان در سال جاری بودیم به نحوی که در بخش مالیات بر عملکرد اشخاص حقوقی شاهد کاهش بیش از ۵۰ درصدی حسابرسی دستی و رسیدگی توسط ممیزان مالیاتی بودیم و همین آمار برای  مودیان حقیقی کلان با کاهش ۶۷ درصدی حسابرسی دستی همراه بوده است که قدم بزرگی به سمت مالیات‌ستانی هوشمند و عادلانه مبتنی بر تقاطع‌گیری داده‌ها و داده‌محوری است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: به طور کلی، روندهای نظام مالیاتی کشور به سمت سیستمی شدن مثبت ارزیابی می‌شود. اما هنوز در ابتدای راه هستیم و باید تلاش کنیم از مشکلات سیستم‌ها که در عمل خود را نشان می‌دهد، کم کنیم. هر چقدر سیستم‌ها را ارتقا بدهیم و خطاها را کاهش دهیم، اعتماد مودیان به این سازوکارها افزایش پیدا می‌کند.

این عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۴ در مجلس با اشاره به اهمیت بالای کاهش حجم رسیدگی ماموران مالیاتی به پرونده‌های مالیاتی در جهت گفت: کاهش حجم رسیدگی مأموران مالیاتی به پرونده‌ها با هوشمندسازی نظام مالیاتی از طریق حسابرسی سیستمی موجب تمرکز ممیزان بر افزایش کیفیت رسیدگی به اظهارنامه مودیان توسط ماموران مالیاتی در کنار جلوگیری از فرار مالیاتی و افزایش درآمدزایی از محل اخذ مالیات می‌شود. به این ترتیب، واقعی‌تر شدن میزان کسب درآمد مالیاتی را در کشور شاهد خواهیم بود.

وی ادامه داد: در مورد مزیت‌های سیستمی شدن روندهای مالیاتی کشور هیچ شکی وجود ندارد. دنیا به سمت سیستمی شدن در حرکت است و سیستم‌ها نقش برجسته‌ای در نظام مالیاتی کشورهای مختلف ایفا می‌کنند. نظام مالیاتی ما نیز باید به این سمت حرکت کند.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: سیستم‌ها نسبت به رسیدگی‌های دستی امکان خطای کمتری دارند. وقتی ممیزان مالیاتی به امور رسیدگی می‌کنند، سرعت امور نسبت به سیستمی شدن کارها، کاهش پیدا می‌کند.

علیمردانی عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۴ مجلس در پایان تأکید کرد: در مسیر این حرکت قطعا مشکلات کوچکی رخ خواهد داد و یک سری شکایات را از سوی مودیان شاهد هستیم که طبیعی به نظر می‌رسد. ایرادات سیستم‌ها در عمل مشخص می‌شود و به سمت بهبود آن‌ها حرکت خواهیم کرد و به این شکل نیست که نباید به سمت حسابرسی سیستمی برویم و قطعا باید این مسیر را طی کنیم و سازمان امور مالیاتی به خوبی این مسیر را طی کرده است و نظام مالیاتی کشور در حال تکامل یافتن است و باید با قدرت ادامه دهیم.

انتهای پیام
۳۰۷۲
دیدگاه
آخرین‌های اقتصادی
آخرین اخبار
پربازدیدها