دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنایع چوب در پاسخ به پژواک کارفرما:

تاخیر ۶ ماهه در اجرای بخشنامه‌ها و معطلی محموله‌های صادراتی در گمرک

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنایع چوب ایران گفت: بدنه دولت، تصمیم گیری یکپارچه برای موضوعات واحد نمی‌کنند و تولیدکنندگان را با مشکلات متعدد درگیر می‌کنند.

تاخیر 6 ماهه در اجرای بخشنامه‌ها و معطلی محموله‌های صادراتی در گمرک
پژواک کارفرما -

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنایع چوب ایران در گفت و گو با خبرنگار پژواک کارفرما درباره مشکلات بخش کارفرمایی صنعت چوب کشور، گفت: تولیدکنندگان با چالش‌های زیادی مواجه هستند، به عنوان نمونه، سازمان توسعه تجارت در مرداد سال جاری بخشنامه‌ای مبنی بر حذف محدودیت صادرات اوراق فشرده به گمرک ابلاغ کرده تا کنون که حدود ۶ ماه از ابلاغ بخشنامه می‌گذرد، گمرک هنوز این بخشنامه را اجرایی نکرده و محموله‌های صادراتی در گمرک معطل مانده‌اند وعلت  تاخیر را بارگزاری نشدن بخشنامه در سامانه دولت عنوان کرده‌اند یعنی دستگاه‌ متولی صادرکننده بخشنامه، آن را در سامانه دولت بارگذاری نکرده است.

علی مغانلو در بخش دیگری از گفت و گو با انتقاد از دستگاه‌های دولتی به دلیل جزیره‌ای عمل کردن، بیان کرد: بدنه دولت، تصمیم گیری یکپارچه برای موضوعات واحد نمی‌کنند و تولیدکنندگان را با مشکلات  متعدد درگیر می‌کنند. مدتی است که شرکت‌های پتروشیمی از عرضه مواد اولیه پتروشیمی( کریستال ملامین) امتناع می‌کنند و بازار با کمبود این مواد رو به رو شده و همچنین مواد اولیه در بورس با نرخی بالاتر از قیمت جهانی و در بیرون هم گران تر از بورس عرضه می‌شود.

وی بخش دیگر چالش‌های تولیدکنندگان با دولت را مربوط به شیوه مصرف برق و گاز دانست و گفت: یکی از مهم ترین چالش‌های تولیدکنندگان با دولت در بخش انرژی این است  که در تابستان با قطعی برق و در زمستان با قطعی گاز دست و پنجه نرم می‌کنند و مشکلات متعددی برای تولید کننده به وجود می‌آید.

مغانلو افزود: در حال حاضر حقوق گمرکی واردات قطعات یدکی و تجهیزات به یک درصد تقلیل یافته اما دولت ۲ درصد سود بازگانی دریافت می‌کند که باعث شده تولیدکننده اثر کاهش حقوق گمرکی را حس نکند.

مغانلو درادامه با انتقاد از ممنوعیت واردات مبلمان به کشور، تصریح کرد: واردات مبلمان خانگی ممنوع است و آن چیزی که در بازار مشاهده می‌شود، تولید داخل است و در سال گذشته صادرات مبلمان، ۴۲ میلیون دلار و امسال تا کنون ۲۷ میلیون دلار است.

به گفته وی ارزش تجارت اوراق فشرده در جهان برای سال ۲۰۲۲ حدود ۱۲ میلیارد دلار بوده و در کشور ما روند تولید اوراق فشرده در سال‌ها اخیر رو به رشد بوده و علاوه بر تامین  بخشی از نیاز داخلی، ۸۰ میلیون دلار در سال گذشته صادر شده است.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنایع چوب ایران با اشاره به برگزاری بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی چوب، مواد اولیه، ماشین آلات یراق، تجهیزات مبلمان و صنایع وابسته، گفت: این نمایشگاه تبادل اطلاعات بین تولید کنندگان و مصرف کنندگان را فراهم می کند.

انتهای پیام
۱۵۶
دیدگاه
آخرین‌های اخبار
آخرین اخبار
پربازدیدها