"پژواک کارفرما" به پویش ملی"دو درجه کمتر" پیوست/صرفهجویی ۶۰ میلیون متر مکعبی روزانه گاز کشور با دو درجه کمتر
هموطنان عزیز: با پیوستن به پویش"دو درجه کمتر" اگر در خانه و یا محل کار خود، اقدام به کاهش دو درجهای دمای محیط کنیم، حدود ۵۰ تا ۶۰ میلیون مترمکعب از مصرف روزانه گاز کشور، کاسته میشود و با تخصیص این گاز به نیروگاهها، تولید برق کشور پایدار و قطعیهای برق هم متوقف خواهد شد.
متوسط دمای خانههای مردم بهخصوص در شهرها و کلانشهرها در این روزها بین ۲۳ تا ۲۵ درجه است و اگر دو درجه از دمای خانهها کاسته شود و لباس گرمتری، نسبت به پوشش رایج در منازل، پوشیده شود، تأثیری در سطح آسایش خانواده ندارد، در عوض این حرکت ملی، با جلوگیری از افت فشار گاز شبکه و گازرسانی بیشتر به نیروگاهها، موجب کاهش قطعیهای برنامهریزی شده برق و جلوگیری از تعطیلات پی در پی خواهد شد.
به گزارش پژواک کارفرما، از آنجایی که بهینه سازی مصرف، متولی مشخصی ندارد و شرکتهایی چون بهینهسازی مصرف سوخت، سازمان ساتبا و ستاد مدیریت حملونقل و سوخت، عملکرد قابل دفاعی در این زمینه نداشتهاند، راهاندازی و پیوستن مردم به پویش دو درجه کمتر، یک برنامه مقطعی دولت در حمایت از بخش صنعت و اقتصاد کشور است که به عنوان تکلیف ملی باید از طرف مردم رعایت شود.
بسیاری از فعالان اقتصادی به پویش دو درجه کمتر پیوستند چرا که ادامه تعطیلیها و قطعیهای مکرر برق و گاز، آسیبهای جدی برای کاسبان و تجار کشور به دنبال دارد و علاوه بر کاهش معاملات و درآمد، بخش خصوصی کشور را در پرداخت مالیات، بیمه وسایر هزینههای الزامی، دچار چالش خواهد کرد.
به نطر میرسد اگر چه این پویش به تامین بخشی از انرژی واحدهای تولیدی و صنعتی کمک میکند، اما باید تدابیر اساسی در رفع ناترازی انرژی کشور صورت گیرد.
به گزارش پژواک کارفرما، یکی از راهکارهای مدیریت شرایط فعلی، افزایش ظرفیت تأمین گاز و سوخت مایع است؛ دولت با حداکثر ظرفیت فعلی در حال تولید گاز، گازوئیل و مازوت و عرضه حداکثری آن است، اما افزایش تأمین را در واردات پیگیری میکند.
مذاکراتی هم برای واردات گاز از ترکمنستان و روسیه در حال انجام است که هنوز به نتیجه نرسیده اما واردات گازوئیل آغاز شده است.