رییس کمیسیون صنعت اتاق ایران هشدار داد: سونامی اخراج نیروی کار با تداوم قطعی برق صنایع/ضرورت ایجاد فرماندهی واحد انرژی در کشور
علیرضا کلاهی صمدی، گفت: در شرایط حاد فعلی کمبود انرژِی در کشور به فرماندهی واحد انرژِی با ادغام وزارتخانههای نفت و نیرو یا ایجاد نهاد رگولاتوری انرژی که بتواند برنامه سرمایهگذاری و توسعه انرژی کشور را تنظیم و به دستگاههای اجرایی، دیکته کند، نیاز داریم.
رییس کمیسیون صنعت اتاق ایران در نشستی با خبرنگاران با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۱۰هزار مگاوات کمبود برق داریم، اظهار کرد: اما مشکل تنها به تولید خلاصه نمی شود و بخش توزیع و انتقال با وضعیت پیچیده تری مواجه است و طرحهای تولید برق با بدعهدیهای دولتها فقط روی کاغذ سودآور بودند.
به گزارش خبرنگار پژواک کارفرما، علیرضا کلاهی صمدی، تصریح کرد: کمبود برق امروز از اواخر دهه ۸۰ رقم خورده ، اواخر دهه ۹۰ حدود ۲۰ درصد سرمایه گذاری انجام شد و در سه سال اخیر تقریبا در شبکه انتقال توزیع برق، سرمایه گذاری صفر بوده و تولید برق پراکنده افزایش پیدا کرده، در حالی که تداوم تولید پراکنده، تامین گازوییل را به یک بحران تبدیل خواهد کرد به این دلیل که مازوت و گازوئیل مصرفی در کشورغیراستاندارد بوده و موتورها را نابود میکند.
وی با اشاره به اینکه در کوتاه مدت افزایش ظرفیت برق را باید از طریق انرژی خورشیدی تامین کرد، افزود: انرژی تجدیدپذیرهم نیاز به سرمایه گذاری عظیم بر شبکه انتقال دارد و با وضعیت فعلی شبکه انتقال کشور، توزیع برق خورشیدی با کیفیت مطلوب ممکن نیست اما غیر از آن فعلا هیچ چشم انداز دیگری نیست چون برای تولید برق، سرمایهای در کار نیست.
رییس کمیسیون صنعت اتاق ایران اضافه کرد: کشور به سرمایه گذاری ۱۰ میلیارد دلاری برای جبران کمبود برق کشورنیاز دارد اما به دلیل بحران آب، امکان احداث نیروگاه سیکل ترکیبی را نداریم.
کلاهی صمدی در بخش دیگری از سخنانش به طراحی تفصیلی شهر تهران در سال ۱۳۵۲ اشاره کرد و گفت: در آن زمان تهران سه میلیون نفر جمعیت داشت و چگالی مصرف، یک مگاوات در مترمربع بود اما امروز این رقم به ۹ مگاوات ارتقا یافته است.
این فعال بخش خصوصی با انتقاد از اینکه چرا به هرمنطقه کم جمعیتی برق و گاز داده میشود که تلفات آن چندین برابر مصرف آن منطقه است، بیان کرد: چرا در این شرایط شرکتهای پتروشیمی به نهادهای مختلف سپرده شده ومتاسفانه همه طرحهایی که برای تعدیل مصرف برق و گاز ارائه شده، قربانی رقابتهای سیاسی شده است.
وی با تاکید بر اینکه ایران بالاترین میزان مصرف انرژی در دنیا را دارد، گفت: در شرایط حاد فعلی کمبود انرژِی در کشور به فرماندهی واحد انرژِی با ادغام وزارتخانههای نفت و نیرو یا ایجاد نهاد رگولاتوری انرژی که بتواند برنامه سرمایهگذاری و توسعه انرژی کشور را تنظیم و به دستگاههای اجرایی، دیکته کند، نیاز داریم.
رییس کمیسیون صنعت اتاق ایران در ادامه ضمن ارائه آمار ۲۵۰ هزار میلیارد تومانی از زیان ناشی از قطع برق، نسبت به وقوع سونامی اخراج نیروی کار با تداوم قطعی برق صنایع، هشدار داد.
کلاهی صمدی در پایان با اشاره به اینکه دولت منابع جبران زیانها را ندارد، پیشنهاد کرد: کاهش مالیات واحدهای صنعتی، استفاده از بیمه بیکاری در ساعات بیکاری نیروی کارو تسهیلات ویژه بانکی برای تولید انرژی و یا پروژههای صرفهجویی انرژی، فرصت دادن به واحدهای تولیدی برای پرداخت اقساط بانکی، تأمین اجتماعی، مالیات و … مشوقهایی است که اندکی فشار را از بخش خصوصی و صنایع برمیدارد.