سطح ایمنی معدن زغال سنگ طبس پایین بود/هشدارها نسبت به ایمنی نامناسب معادن زغال سنگ جدی گرفته نشد

رئیس خانه معدن ایران با اشاره به حادثه معدن زغال‌سنگ طبس گفت: وضعیت ایمنی معادن زغال سنگ کشور پایین است و از سال ۱۳۹۶ به صورت رسمی در رسانه‌های مختلف کشور نسبت به وضعیت نامناسب ایمنی معادن زغال سنگ تذکر دادیم که متأسفانه مورد توجه قرار نگرفت.

سطح ایمنی معدن زغال سنگ طبس پایین بود/هشدارها نسبت به ایمنی نامناسب معادن زغال سنگ جدی گرفته نشد
پژواک کارفرما -

رئیس خانه معدن و نایب‌رئیس اتاق ایران درباره حادثه معدن زغال‌سنگ طبس به پایین بودن استانداردها و فرسوده بودن تجهیزات به کار رفته در این معادن اشاره کرد و گفت: از سال ۱۳۹۶ به صورت رسمی در رسانه‌های مختلف کشور نسبت به وضعیت نامناسب ایمنی معادن ذغال سنگ تذکر دادیم که متأسفانه مورد توجه قرار نگرفت.

محمدرضا بهرامن، ضمن تسلیت به بازماندگان حادثه معدن زغال‌سنگ شرکت معدنجو طبس گفت: شب گذشته شاهد اتفاق تلخی در معدن زغال‌سنگ «پرورده ۵» طبس بودیم که در ۲ بلوک B و C این معدن تعداد ۶۹ نفر کارگر زحمتکش حین استخراج زغال‌سنگ، ناگهان دچار حادثه تصاعد آنی گاز متان و در نتیجه تراکم فراوان گاز در بلوک C شدند و این حادثه ناگوار رقم خورد.

بر اساس اظهارات او در سال 96 اعضای کمیته زغال‌سنگ خانه معدن ایران به این نتیجه رسیدند که وضعیت ایمنی معادن ذغال سنگ کشور پایین و از استانداردهای مرسوم خارج بوده و در واقع وضعیت ایمنی و سلامت کارگران در معدن ذغال سنگ کشور در بدترین حالت خود قرار گرفته است. از همان سال به صورت رسمی در رسانه‌های مختلف، نسبت به وضعیت ایمنی معادن ذغال سنگ در کشور تذکر داده شد.

رئیس خانه معدن ایران ادامه داد: درباره وضعیت ایمنی و تجهیزات معادن، بارها هشدار داده و اعلام کرده بودیم که جان ده‌ها کارگر، تکنسین و مهندس از یک سو و سرمایه‌های دولت و بخش خصوصی از سوی دیگر در خطر است و اگر حادثه‌ای رخ دهد، خسارت‌های جبران ناپذیری را به بخش معادن کشور وارد می‌کند.

او خاطرنشان کرد: اکنون معادن با کمترین بهره‌وری مشغول فعالیت هستند و این مهم علاوه بر اینکه موجب اتلاف وقت و توان نیروی انسانی مجرب و متخصص کشور می‌شود، از بهره‌وری معادن ذغال سنگ نیز به شدت می‌کاهد.

بهرامن با بیان اینکه ایمنی در معادن از موضوعات خاص و ویژه محسوب می‌شود، گفت: باید با رویکرد و دیدگاه ویژه در بخش معدن کشور برنامه‌ریزی شود و در صورت استفاده نکردن از امکانات جدید باید همچنان منتظر حوادث مختلف در بخش معادن کشور به‌ویژه معادن ذغال سنگ باشیم.

نیازمند سرمایه‌گذاری جدی در بخش معدن هستیم

رئیس خانه معدن اضافه کرد: توجه به سرمایه‌گذاری در حوزه تجهیزات و آموزش و استفاده از تجهیزات به‌روز که امروزه به دلیل تحریم‌ها با مشکلات زیادی روبه‌رو است، جزو نکاتی است که می‌تواند در کاهش حوادث بخش معدن مؤثر باشد.

 رئیس خانه معدن ایران تأکید کرد: نبود سرمایه‌گذاری کافی در این دو زمینه در معادن زیرزمینی به ویژه معادن زغال‌سنگ، تاکنون منجر به حوادثی دردناکی شده است. حوادث معدن زغال‌سنگ البرز شرقی، زمستان یورت، ذغال طبس و غیره می‌توانست با نظارت و پشتیبانی تمام قد سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) اتفاق نیفتد.

او با بیان اینکه امروز باید نگاه مهندسی و ویژه به معادن ذغال کشور انجام شود، گفت: این معادن نیازمند تأمین خوراک صنایع فولادی هستند، نباید ارائه تسهیلات و خدمات در تأمین ماشین‌آلات و تجهیزات به معادن ذغال سنگ را با صنایع یا خدمات دیگر با توجه به حساسیت خاص آن، مقایسه کنیم.

نایب‌رئیس اتاق ایران عنوان کرد: علت اصرار برای حمایت‌های تمام قد حکمرانی بخش معدن از این صنعت به این دلایل بود که وضعیت ذغال سنگ در مقایسه با دیگر فعالیت‌های معدنی بسیار آسیب‌پذیرتر است و در نتیجه نیاز به حمایت کلان حاکمیتی دارد که با وجود اصرارها این بخش از هیچ تسهیلاتی که نتیجه مطلوب دهد برخوردار نشده است.

بهرامن با اشاره به انتظارات بخش معدن از دولت چهاردهم، تأکید کرد: اعضای خانه معدن ایران گزارش‌های متعددی در مورد معدن کاری ذغال سنگ تهیه و به وزارت صنعت ارائه کردند که انتظار داریم مورد توجه وزارت‌خانه و سازمان‌های مربوطه قرار گیرد، زیرا ایمیدرو به عنوان یکی از متولیان بخش معدن باید در زمینه آموزش ورود کند تا با هم‌گرایی و هم‌افزایی نهادهای مربوطه، نظارت و ایمن‌سازی در معادن، شاهد چنین حوادث تلخی نباشیم.

انتهای پیام
۲۲۱۵
دیدگاه
آخرین‌های تشکل‌ها
آخرین اخبار
پربازدیدها