صادرکنندگان از انعقاد قراردادهای روبلی، متضرر شدند
عضو هیات رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه گفت: صادرکنندگانی که قراردادهای روبلی بستهاند، معامله را برحسب روبل منعقد کردند و حسابهای ریالی بانک ملی ایران را در معامله ارائه کردند اما در دستیابی به سود حاصل از تبدیل روبل به ریال و محاسبه آن براساس قیمت دلار در بازار آزاد متضرر شدند و در اعتراض به این موضوع صادرات را متوقف کردند.
کامبیز میرکریمی، درباره اتصال خودپردازهای ایران و روسیه در آینده نزدیک گفت: در امکان برقراری این اتصال حرفی نیست اما در نرخ تبدیل روبل به ریال همچنان ابهام وجود دارد زیرا برای تبدیل ارز همواره شروطی وجود داشته و اسنادی مطالبه میشود و تا زمانی که این پیششرطها وجود داشته باشد امکان استفاده از این کارتها وجود ندارد وگرنه بانکهای ایران و روسیه رابطه کارگزاری با یکدیگر دارند، شبکه بانکی ایران نیز روبل را پذیرفته و به نظر میرسد بانک مرکزی روسیه هم پذیرفته ریال را در سبد خود جای دهد بنابراین از نظر زیرساختی مانعی وجود ندارد اما مشخص نیست که وقتی کارت میر روسیه در ایران استفاده شود، روبل با چه نرخی قرار است تبدیل به ریال شود؟
وی افزود: بنابراین در مبادلات مالی میان ایران و روسیه بدون دخالت دلار چه در حد مبادلات مسافرتی باشد و چه در حد مبادلات تجاری باید موضوع نرخ تبدیل ارز حل شود.
میرکریمی ادامه داد: موضوع دیگر افزایش فاصله نرخ روبل و دلار در بازار آزاد ایران است؛ ارزش روبلی که به ریال تبدیل میشود از ارزش دلار در بازار آزاد ایران کمتر شده و افزایش قیمت دلار در بازار آزاد به این شکاف عمق داده است.
وی خاطرنشان کرد: پیشتر برخی صادرکنندگان ایرانی ارزهای خود را در واحد روبل به میربزینس میدادند اما با افزایش فاصله روبل و دلار صادرکنندگان از این کار امتناع میکنند و بازارهای رسمی را دور میزنند و به بازارهای غیررسمی روی میآورند.
عضو هیات رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه اظهار کرد: اکنون صادرکنندگانی که قراردادهای روبلی بستهاند به همین دلیل زیان دیدهاند آنها معامله را برحسب روبل منعقد کردند و حسابهای ریالی بانک ملی ایران را در معامله ارائه کردند اما در دستیابی به سود حاصل از تبدیل روبل به ریال و محاسبه آن براساس قیمت دلار در بازار آزاد متضرر شدند و در اعتراض به این موضوع صادرات را متوقف کردند.