فوت ۶۸۰ نفر در حوادث ناشی از کار طی ۱۴۰۲
معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از کاهش حوادث ناشی از کار در کشور خبر داد و گفت: در سال ۱۴۰۰ تعداد ۷۱۲ فوتی در اثر حوادث ناشی از کار داشتیم که این رقم در سال ۱۴۰۲ به ۶۸۰ نفر رسید.
حوادث شغلی به آن دسته از حوادثی گفته می شود که فرد حین انجام کار یا مرتبط با آن در داخل یا خارج از محل فعالیت خود دچار جراحت, بیماری, صدمه یا فوت می شود.
در سالهای گذشته آمار حوادث و سوانح ناشی از کار در کشور مطلوب نبود است و در برخی سال ها روند افزایشی داشته است.
کارشناسان معتقدند که حوادث در حوزه ساختمان بیشترین آمار از تلفات نیروی کار را به خود اختصاص می دهد. آنطور که آمارها می گوید بیش از ۵۰ درصد حوادث ناشی از کار در کارگاه های ساختمانی اتفاق می افتد و در وقوع بیش از ۸۰ درصد حوادث کار, عامل انسانی نقش موثری دارد.
علی حسین رعیتی فرد در اختتامیه سی و پنجمین جشنواره امتنان از نخبگان جامعه کار و تولید استان تهران اظهار کرد: با توجه به تلاش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص صیانت از نیروی کار، حوادث ناشی از کار در کشور در دو سال اخیر نسبت به مدت مشابه به میزان ۹.۷ درصد کاهش یافت.
وی افزود: حوادث ناشی از کار در سال ۱۴۰۰به میزان ۷۱۲نفر بود که این عدد در سال ۱۴۰۲به ۶۸۰نفر فوتی کاهش یافت.
معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: روزانه ۲میلیون و ۸۰۰نفر در جهان بر اثر حوادث ناشی از کار فوت می کنند، که ۴۰۰ هزار نفر بر اثر حوادث ناشی از کار و ۲میلیون ۴۰۰هزار نفر بر اثر بیماری های شغلی از بین میروند.
وی افزود: این رقم در کشور ما از رنج جهانی پایینتر است و باید با تلاش کارگران، کارفرمایان و استقبال از ایده های خلاقانه در صیانت از نیروی کار این تعداد به حداقل برسد.
رعیتی فرد با اشاره به جشنواره امتنان گفت: طبق ماده ۱۹۵ قانون کار هر ساله در جشنواره امتنان از نخبگان جامعه کار و تولید به جهت تشویق و ترویج افراد موثر و خلاق تقدیر می شود، که این ایدهها میتواند با دور زدن تحریمها و خلق فرصتها در کشور به رشد و بالندگی کشور عزیزمان کمک کند.
معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: اقدامات خوبی در حوزه تولید طی سال گذشته انجام شد که باعث شد بتوانیم با کاهش نقدینگی تورم را کاهش دهیم و به ۴۰ درصد در پایان سال برسیم و امروز در تلاشیم تا بتوانیم با کاهش تورم و افزایش مزد قدرت خرید کارگران را افزایش دهیم.
رعیتی فرد با اشاره به عملیات "وعده صادق" گفت: اتفاقات بزرگی در عرصههای مختلف به ویژه در عرصه اقتصادی رقم خورده است و ایران مقتدر در مورد امنیت خاک سرزمینش با کسی شوخی ندارد.
وی ادامه داد: امیدواریم در عرصه های اقتصادی نیز بتوانیم مطابق فرمایشات مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی) به آن نشاط و بالندگی کامل برسیم.
رعیتی فرد تاکید کرد: در جنگ تحمیلی که بیش از ۵۰ کشور دست داشتند، توانستیم با همگرایی و هم افزایی و استفاده از ظرفیت های فردی دشمن را به عقب برانیم.
وی اظهار کرد: امیدواریم در این جنگ تحمیلی اقتصادی نیز با همیاری و همکاری بخش خصوصی و مشارکت مردم در حوزه اقتصاد به بالندگی برسیم.
وی با اشاره به اهمیت فراگیری دانش به روز دنیا در حوزه کار و تولید گفت: قطعا مهارتهای نرم افزاری مسئله مهمی است که اگر صنایع به آن کم توجه باشند از دور خارج خواهند شد.
معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی توجه افکار عمومی به «نگاه اسلام به کار و کارگر» را ضرورتی مهم دانست و افزود: در دنیا کارگران به عنوان وسیله تولیدِ ثروت هستند در صورتی که اسلام به علت قائل بودن ارزش مبنایی برای کار، کارگر را نیز دارای ارزش ذاتی میداند؛ بهگونهای که به پیامبر خاتم(ص)، بر دستان کارگر بوسه زد و گفت این دستان از آتش برزخ به دور است.