مخالفت «تشکلهای ملی کارفرمایی کشور» با تعطیلی پنجشنبه
«تشکلهای ملی کارفرمایی کشور» با ارسال نامهای به محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن اعلام مخالفت با مصوبه کمیسیون اجتماعی مجلس در خصوص تعطیلی پنجشنبهها، نکاتی را برای اخذ هرگونه تصمیم حائز اهمیت، دانستند.
مصوبه کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در خصوص لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری و کاهش ساعتهای اداری از ۴۴ به ۴۰ ساعت و تصمیم کمیسیون برای تعطیلی پنجشنبهها، با واکنشهای زیادی از سوی فعالان اقتصادی مواجه شد.
در ادامه واکنشها به مصوبه کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در خصوص لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری و کاهش ساعتهای اداری از ۴۴ به ۴۰ ساعت درهفته و متعاقبا تصمیم کمیسیون برای تعطیلی پنجشنبهها، جامعه کارفرمایی کشور با ارسال نامهای به محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن اعلام مخالفت با مصوبه کمیسیون اجتماعی مجلس، نکاتی را برای اخذ هر گونه تصمیم حائز اهمیت، عنوان کردند:
۱- ضمن حمایت از هرگونه اقدامی که موجب افزایش رفاه و بهره وری نیروی کار را فراهم میکند، کاهش ساعت کار از ۴۴ به ۴۰ ساعت کاری با توجه به کمبود نیروی انسانی در واحدهای تولیدی در شرایط فعلی اقتصاد که با شعار جهش تولید نیز ناهماهنگ است، اثرات منفی را به اقتصاد کشور وارد میکند.
۲- در اکثریت قریب به اتفاق کشورهای دنیا تعطیلات هفتگی روزهای شنبه و یکشنبه بوده که در صورت تعطیلی پنجشنبه و جمعه در ایران، ایام کاری مشترک با دنیا به سه روز در هفته کاهش و بالتبع ضمن تشدید خسارات ناشی از تحریم و منزوی کردن ایران و تضعیف مراودات و مبادلات تجاری و اقتصادی کشور، آثار و تبعات جبران ناپذیری برای تولید ناخالص داخلی و تجارت خارجی و کاهش منابع ارزی حاصل از صادرات در پی خواهد داشت.
۳- کاهش برقراری ارتباطات بینالمللی موجب افزایش هزینه مبادلات (بانکی، گمرک و سایر هزینههای تجاری) خواهد شد لذا با توجه به گسترش زنجیره ارزش جهانی، لطمات فراوانی به کشور تحمیل میشود.
۴- عدم تطبیق روزهای تعطیلی با سایر کشورها به خصوص با ۵ شریک عمده تجاری( چین، امارات، ترکیه، هند وعراق) خساراتی حدود ۸ میلیارد دلار به کشور وارد خواهد کرد.
در ادامه نامه دبیرخانه هماهنگی تشکلهای ملی کارفرمایی کشور به رئیس مجلس شورای اسلامی آمده است: ضمن صدور دستور لازم نسبت به بررسی مجدد ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی و سیاسی افزایش تعطیلات هفتگی کشور و کاهش ساعتهای کاری، شایسته است چنانچه تعطیلی دو روز در هفته مورد نظر است، در راستای هماهنگی تعاملات بینالمللی، روزهای جمعه وشنبه به عنوان تعطیلی مورد توجه قرار گیرد تا ایام مشترک کاری با سایر کشورها از سه روز به چهار روز افزایش یابد.