مهار تورم؛ منوط به اصلاح ساختارهای اقتصادی کشور

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: همواره موفقیت ما در بحث مهار تورم منوط به اصلاح ساختارهای اقتصادی کشور است یعنی ما باید نظام بانکی، مالیاتی و بودجه‌ریزی‌مان را اصلاح کنیم.

مهار تورم؛ منوط به اصلاح ساختارهای اقتصادی کشور
پژواک کارفرما -

مهدی طغیانی در ارزیابی خود از تحقق شعار «مهار تورم و رونق تولید» در سال سپری شده، گفت: در بحث مهار تورم دولت تلاش‌های زیادی را انجام داد،به ویژه بانک مرکزی هم در این جهت تلاش‌هایی داشت.

 وی با بیان اینکه دولت در شورای عالی اقتصاد و در زمینه مهار تورم مصوباتی را پشت سر گذاشت، ادامه داد: به واقع دولت بخش‌هایی از این مصوبات را در طی سال سپری شده محقق کرد اما نکته اساسی این است که فشاری که بر روی اقتصاد کشور به دلایل شرایط تحریمی وجود دارد، عملاً باعث می‌شود بسیاری از تدابیر دولت و مجلس به نتیجه نرسد.

 این نماینده مجلس با اشاره به آثار کسری بودجه در تولید تورم اظهار کرد: همواره موفقیت ما در بحث مهار تورم منوط به اصلاح ساختارهای اقتصادی کشور است یعنی ما باید نظام بانکی، مالیاتی و بودجه‌ریزی مان را اصلاح کنیم اگر اصلاحات اقتصادی به درستی انجام شود آن موقع است که تدابیر لازم برای کنترل نرخ تورم نتیجه بخش خواهد بود.

 سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: اگر شرایط بالعکس بوده و اقدام ساختاری برای اقتصاد صورت نگیرد و بخواهیم همواره مسیر موجود را طی کنیم، تورم آسیب‌های خود را به اقتصاد ما وارد خواهد کرد.

 این نماینده مجلس با بیان اینکه کسری بودجه هسته اصلی تورم است، بیان کرد: همچنین عملکرد نامنظم بانکی بر نرخ تورم تاثیر می‌گذارد لذا این موارد آثار خود را بر روی رشد نقدینگی گذاشته و رشد نقدینگی هم آثار خود را در بازارهای موازی تخلیه می‌کند.

 طغیانی با بیان اینکه باید ریشه امراض اقتصادی کشور را برطرف کنیم، بیان کرد: پس از درمان امراض اقتصادی کشور می‌توانیم به سراغ دیگر مسائل حرکت کنیم.

 سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به مباحث مربوط به رفع تحریم‌ها ادامه داد : به واقع رفع تحریم‌ها در گرو اصلاح ساختارهای اقتصادی داخل است و اصلاح ساختار اقتصادی می‌تواند جلوی نوسانات گاه و بیگاه اقتصادی را سد کند.

 طغیانی بیان کرد: نوسانات اقتصادی داخلی گویای سیگنالی به دشمن بوده که که تحریم‌ها اثرگذار بوده است، بنابراین ما باید این قبیل مشکلات را مد نظر قرار داده و آنها را برطرف کنیم.

 سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به توجه دولت به رونق تولید اظهار کرد: در بخش رونق تولید و در سال سپری شده، بخشی از ظرفیت‌های خارج از دسترسمان را به دست آوردیم و همین هم باعث شد تا نرخ رشد سه ماهه ما مثبت شود، اما اگر در این بخش موفق به سرمایه گذاری نشویم، مشکلات دو چندان خواهد شد. بنابراین حتماً باید نرخ سرمایه‌گذاری در کشور بالا رود تا انگیزه سرمایه‌گذاری ارتقا پیدا کند.

 وی تاکید کرد: در حال حاضر نرخ‌های منفی که در حوزه سرمایه‌گذاری داریم و جبران استهلاک آن را هم نمی‌کند، وضعیت نگران کننده ای برای رشد تولید ایجاد کرده است. متاسفانه به دلیل مشکلات برشمرده شده و سیستم بانک محور برای تامین مالی تولید، خیلی از واحدها به زحمت افتادند لذا اگر بخواهیم در سال آینده در این حوزه جدی‌تر عمل کنیم باید این گلوگاه‌ها را مد نظر قرار دهیم.

انتهای پیام
۵۵۰
دیدگاه
آخرین‌های اقتصادی
آخرین اخبار
پربازدیدها