اختصاصی پژواک کارفرما/ نایب رییس کانون عالی کارفرمایی ایران:
صدای واحدی از تشکلها به بدنه دولت نمیرسد/ درگیری بنگاههای اقتصادی به واسطه ابلاغ بخشنامههای مختلف
سیفی معتقد است، دولتها اگر فرآیند بهبود کسبوکار را اصلاح کنند، کمک بسیار بزرگی به کارفرمایان میکنند، چرا که درگیری بنگاههای اقتصادی به واسطه ابلاغ بخشنامههای مختلف، باعث از بین رفتن متن کار و رفتن به حاشیه میشود و نظام بوروکراسیهای پیچیده دولتی، کارفرمایان را گرفتار چالشهای متعدد میکند.
نایب رییس کانون عالی کارفرمایی ایران در گفت و گو با خبرنگار پژواک کارفرما با اشاره به اینکه کانون کارفرمایی به عنوان نماینده اصلی بخش خصوصی به دنبال افزایش نقش تشکلها در امور اقتصادی برای تبدیل شدن به یک نهاد قدرتمند مشورت و تصمیمگیری، است اما با کم و کاستیهایی مواجه است، گفت: یکی از اشکالات بخش خصوصی این است که دولت را نقد میکند اما خودش را نه و موازیکاریهای بسیاری به دلیل اینکه خیلی از اعضای بخش خصوصی یکدیگر را نمیشناسند، صورت میگیرد.
حمیدرضا سیفی با بیان اینکه کانون عالی کارفرمایی دارای ۲۷۰۰ تشکل است که با تجمیع تشکلهای ۵ راس درحال حاضر ۴۱۰۰ تشکل اقتصادی در کشور داریم، افزود: تمام این تشکلها دارای کمیسیون بیمه، کمیسیون مالیاتی، کمیسیون قوانین و مقررات و ... هستند اما به صورت یکپارچه و هماهنگ عمل نمیکنند و به دلیل اینکه برآیند نیروها به یک سمت نیست و جابجایی انجام نمیشود، نسبت به انرژی صرف شده، حرکت درستی شکل نمیگیرد.
وی تصریح کرد: زمانی که هماهنگی وجود نداشته باشد، صدای واحدی هم به بدنه دولت نخواهد رسید و نقد بسیاری از دولتیها این است که تشکلها مخالف یکدیگر عمل میکنند و این عدم یکپارچگی به بخش خصوصی آسیب میزند، همچنین بدنه تشکلی به دلیل اینکه بسیاری از افراد توانمند در بخش خصوصی وارد بدنه تشکل نمیشوند، در حوزه کارشناسی و مدیریتی محروم است و اگر این کیفی سازی شکل نگیرد، طبیعتا بخش خصوصی خروجی مطلوبی نخواهد داشت.
نایب رییس کانون عالی کارفرمایی ایران با اشاره به این نکته که کانون کارفرمایی نسبت به پتانسیلی که دارد، تاکنون نتوانسته نقش مثبتی میان دولت و اصناف ایفا کند، گفت: هماهنگ کردن و ساماندهی تمام تشکلها، یکپارچه عمل کردن، تشکیل شورای هماهنگی، جلوگیری از موازیکاری و بالابردن کیفیت منابع انسانی در تشکلها از جمله اقداماتی است که کانون میتواند در راستای ارتقای سطح روابط دولت و اصناف انجام دهد.
سیفی درباره تشکیل اتاق فکر میان دولت،کارفرمایان و بخش خصوصی برای حل مشکلات داخلی اظهار کرد: هم اکنون دارای اتاق فکرهای پراکنده و متعدد هستیم و در صورت یکپارچه شدن آنها، امکان استفاده درست از ظرفیتها و منابع انسانی فراهم خواهد شد به عنوان مثال بخش خصوصی باید یک کمیسیون مشترک در ارتباط با بیمه داشته باشد نه چندین کمیسیون که موازی کاریهای فعلی صورت بگیرد.
وی در ادامه در خصوص چالشها و مشکلات بخش آموزش حرفهای برای اعضای تشکلها بیان کرد: هنگامی که منابع انسانی انگیزه دار وارد نمیشود، طبیعتا از آموزش هم استقبال نخواهد شد.، از طرف دیگر، در اساسنامه ها سرفصل درستی را تعریف نمیکنیم که اگر کسی وارد تشکل میشود، ملزم به دیدن آموزشهایی است و این یکی از مشکلات موجود، یعنی رشد سنتی بخش خصوصی است و اگر نگاه راهبردی وارد آموزش بخش خصوصی نشود، نمیتوانیم منابع انسانی درستی را تربیت کنیم و هنگامی که منابع انسانی درست نداشته باشیم، نمیتوانیم اوضاع را ساماندهی و گفتمان درست داشته باشیم.
نایب رییس کانون عالی کارفرمایی ایران در پایان تاکید کرد: دولتها اگر فرآیند بهبود کسبوکار را اصلاح کنند، کمک بسیار بزرگی به کارفرمایان میکنند، چرا که درگیری بنگاههای اقتصادی به واسطه ابلاغ بخشنامههای مختلف، باعث از بین رفتن متن کار و رفتن به حاشیه میشود و نظام بوروکراسیهای پیچیده دولتی، کارفرمایان را گرفتار چالشهای متعدد میکند.