ایران به باشگاه ۸۰۰ میلیارد دلاری اوراسیا پیوست
با عضویت رسمی ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا به عنوان ناظر، پنجشنبه گذشته، پنجرهای رو به بازار بزرگ ۸۰۰ میلیارد دلاری این اتحادیه به روی فعالان اقتصادی کشور گشوده شد و تجار ایرانی میتوانند ۸۷ درصد از محصولات خود را با تعرفه صفر به کشورهای عضو این اتحادیه صادر کنند.
دسترسی به بازارهای جدید از جمله روسیه، بلاروس، قزاقستان، ارمنستان و قرقیزستان، یکی از مزایای عضویت جمهوری اسلامی ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا به شمار میرود که این مسئله میتواند فرصتی برای صادرات کالاها و خدمات ایرانی باشد. از سوی دیگر گسترش و تقویت همکاریهای تجاری، اقتصادی و سرمایهگذاری برای تبادل فناوری و دانش فنی یکی دیگر از مزایای مهمی است که به واسطه عضویت در این اتحادیه عاید کشور خواهد شد.
سید محمد اتابک امروز در گفت و گویی خبری درباره نتایج سفر به روسیه و حضور در نشست اتحادیه اقتصادی اوراسیا، به این نکته اشاره کرد که موضوع عضویت ایران به عنوان عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا بخشی از دستور کار مهم شورای عالی اقتصادی این اتحادیه در سن پترزبورگ بود. عضویت ایران در این اتحادیه اقتصادی از اهمیت زیادی برخوردار است که دلیل آن اقتصاد بزرگ اعضا و تجارت ۹۰۰ میلیارد دلاری اعضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا در سطح جهان است.
وزیر صنعت معدن و تجارت با اشاره به تصویب توافق تجارت آزاد ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا در مجلس شورای اسلامی، گفت: این توافقنامه در مجالس پنجگانه اعضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا نیز به تصویب رسیده است که شامل روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و ارمنستان میشود.
اتابک درباره پذیرفته شدن ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا گفت: پذیرفته شدن ایران در این اتحادیه به معنای حضور رسمی کشورمان در همه جلسات این اتحادیه است. ایران به عنوان عضو ناظر در همه این جلسات حضور دارد و اطلاعات تجاری و مسائل اقتصادی را میتوانند با یکدیگر تبادل کنند.
وزیر صنعت معدن و تجارت درباره نقش و حضور بخش خصوصی در کشورهای اوراسیا گفت: ما باید حضور بخش خصوصی در این کشورها را تسهیل کنیم. در چند ماه اخیر میزان صادرات ما به این کشورها افزایش قابل توجهی داشته، اما به میزان کافی نیست. با توجه به شکلگیری توافق تجارت آزاد میان طرفین امکان افزایش چند برابری مبادلات و مراودات تجاری وجود دارد.
وی افزود: منطقه اوراسیا بازار خوبی برای کالاهای ایرانی است. همچنین، خدمات فنی و مهندسی ایرانی در این کشورها امکان فعالیت بیشتری دارد.
به گفته اتابک، وظیفه سازمان توسعه تجارت مشارکت با بخش خصوصی در ایجاد بازارچهها و بازارها و نمایشگاهها است. این فعالیت باید به صورتی باشد که برای بخش خصوصی امکان حضور در نمایشگاهها با تسهیل امور کنسولی فراهم شود.
اتابک افزود: شخص رئیس جمهور در حال پیگیری مصوبهای برای کمک به ضمانتنامههای لازم برای حضور خدمات فنی و مهندسی ایرانی در سایر کشورهاست.