خروج از بنگاهداری با «بانک رفاه کارگران» کلید خورد
بانک رفاه کارگران خبر داد ۱۰۰ درصد از سهام شرکت توسعه پیشرو رفاه پردیس را به صورت یکجا و با شرایط نقد و اقساط عرضه میکند.
با گذشت حدود پنج سال هنوز تاکید دولتمردان بر مشکلات بنگاهداری بانکهاست. برای مثال، در همایش «تامین مالی تولید؛ از بنگاهداری تا بنگاهسازی» محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی و همچنین عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد و امور دارایی بر پایان بنگاهداری بانکها تاکید کردند.
قالیباف در این باره گفته بود:«مدام میگویند و فشار میآورند بانکها بنگاهداری نکنند ولی باز هم میخواهند بنگاهداری کنند؛ چون درد یک چیز دیگر است. میخواهند تورم را حل کنند.» همتی نیز در به بانکها هشدار داد:« امسال آخرین سالی است که بانکها بنگاه داری میکنند، سال آینده به صورت جدی به بانکها میگوییم باید تمام شود؛ باید دوره بنگاه داری بانکها تمام شود؛ برای بانکهای دولتی اینکار را میکنم برای خصوصیها هم بانک مرکزی باید فورس قانونی بگذارد و جلوی بنگاهداری را بگیرند وظرف دو سال بنگاه داری جمع شود.»
پس از اظهارات همتی و قالیبف، بانک رفاه کارگران خبر داد تعداد یک میلیارد سهم، معادل ۱۰۰ درصد از سهام شرکت توسعه پیشرو رفاه پردیس که ۴۹.۳۵ درصد از کل سهام شرکت پالایش نفت امام خمینی شازند میشود را به صورت یکجا و با شرایط نقد و اقساط عرضه میکند. گفتنی است قیمت پایه معادل ۵۴۶.۳ میلیارد تومان و تاریخ عرضه روز سه شنبه مورخ ۱۴۰۳.۰۸.۲۲ تعیین شده است.
در این میان باید به این نکته اشاره کرد که برخی از شرکتها صرفا برای رفع تکلیف این مزایدهها را برگزار میکنند و در واقع با توجه قیمتگذاریشان، سرمایهگذاران به خرید این سهامها ترغیب نمیشوند. برای مثال، شرکت خودروسازی ایران خودرو که مکلف به واگذاری املاک مازاد خود شده بود، سالهاست املاک خود را به مزایده میگذارد، اما هنوز این فرآیند واگذاری کامل اجرا نشده است.