سازمان بین المللی کار: ایجاد اقتصاد سبز نباید به کاهش فرصتهای شغلی بینجامد
در بیست و نهمین کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد که از ۱۱ تا ۲۲ نوامبر۲۰۲۴ در باکو، آذربایجان درحال برگزاری است، سازمان بینالمللی کار (IL۰) تاکید کرد: ایجاد اقتصادهای سبز نباید به کاهش فرصتهای شغلی بینجامد و برعکس باید فرصتهای اشتغال و کار شایسته و ایمن را نیز افزایش دهد.
در بیست و نهمین کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد که از ۱۱ تا ۲۲ نوامبر۲۰۲۴ در باکو، آذربایجان در حال برگزاری است، برای سومین سال پیاپی، سازمان بین المللی کار (ILO) و کمیسیون اروپا، میزبان پاویون انتقال عادلانه هستند.
به گزارش پژواک کارفرما، در این کنفرانس، ILO به عنوان ناظر سازمان ملل حضور دارد و ضمن ارائه مشاوره فنی ، به اشتراک گذاری دانش را برای حمایت و ایجاد انسجام سیاستی میان اقدامات اقلیمی جاهطلبانه، ترویج کار شایسته و پیشبرد عدالت اجتماعی در دستور کار دارد.
این فضایی برای برگزاری رویدادها، جلسات و به اشتراک گذاری دانش پیرامون انتقال عادلانه و اقدام اقلیمی است که با همکاری ،UNFCCC کنفدراسیون بین المللی اتحادیه های کارگری (ITUC) و سازمان بین المللی کارفرمایان (IOE) برگزار می شود.
این رویدادها طیف گستردهای از موضوعات مربوط به انتقال عادلانه را پوشش می دهد، از مشارکت جوانان گرفته تا حقوق بشر، بازار کار، دسترسی به انرژی، ایجاد مشاغل سبز و ادغام انتقال عادلانه در سیاست های اقلیمی. محور اصلی این رویدادها، برجسته کردن بعد اجتماعی اقدامات اقلیمی و تضمین یک انتقال عادلانه و فراگیر است.
در این کنفرانس، سازمان بینالمللی کار (ILO) بر این نکته تأکید دارد که اعمال حقوق کارگران در زمینه تغییرات آب و هوایی برای سیاستهای انتقال عادلانه ضروری است ورویکرد پاسخگو به جنسیت، سازگاری و تخفیف را محرک میکند، در حالی که حمایت اجتماعی جامع، کلید تابآوری اقلیمی است.
ایجاد کسبوکارهای پایدار و توسعه مهارتها، مشاغل بهتری را ایجاد میکند و تأمین مالی انتقال عادلانه در افراد و کره زمین سرمایهگذاری میکند.
ILO تاکید خواهد کرد: ایجاد اقتصادهای سبز نباید به کاهش فرصتهای شغلی بینجامد و برعکس باید فرصتهای اشتغال و کار شایسته و ایمن را نیز افزایش دهد. این سازمان حاضر است کلیه دستاوردهای مطالعاتی خود را تقدیم به دبیرخانه کنفرانس کند.
برخی از مهمترین رویدادهای در نظر گرفته شده برای پاویون انتقال عادلانه در این دوره عبارتند از:
- "ایجاد آیندهای پایدار با و برای جوانان"، "انتقال عادلانه به عنوان جبران خسارت: پاسداری از حقوق بشر و خودمختاری مردم"
- "تغییرات آب و هوایی، انتقال عادلانه و پیامدهای نیروی کار"، "متمرکز کردن مراقبت و صلح برای مقابله با انتقال انرژی نظامی گرا"
- "مقیاس دادن به مشاغل سبز: زنان، مهارت ها و گفتگوی اجتماعی در آینده بدون کربن"، "ادغام انتقال عادلانه در NDC 3.0-یادگیری از تجربیات کشور و حمایت سازمان ملل/شرکا"
- "بسیج حمایت بخش مالی برای انتقال عادلانه"، "تنش گرمایی: حفاظت از کارگران و افزایش انعطاف پذیری"
- "سیاست های اقلیمی اتحادیه اروپا و عدالت: آثار اجتماعی-اقتصادی و مسیرهای به سمت برابری"، "گفتگوی اجتماعی برای دستیابی به نتایج عادلانه در زمینه تحرک انسانی و انتقال عادلانه"