اختصاصی پژواک کارفرما/محمدزاده اعلام کرد:
ضرورت بازبینی در آییننامه مشاغل سخت و زیانآور/اقدامات عملی برای اصلاح فرایند کمیتههای سخت و زیان آور
نشست «بررسی چالشها، مشکلات و راهکارهای عملی کمیتههای سخت و زیان آور» با حضور نمایندگان کارفرمایی، کارگری، سازمان تامین اجتماعی و اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران برگزار شد.
نشست «بررسی چالشها، مشکلات و راهکارهای عملی کمیتههای سخت و زیان آور» با حضور نمایندگان کارفرمایی، کارگری، سازمان تامین اجتماعی و اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران برگزار شد.
دراین جلسه اعضای شرکت کننده، پیشنهادات و اقدامات لازم الاجرایی را که باید برای اصلاح فرایندها در کمیته بدوی و تجدیدنظرمشاغل سخت و زیان آور انجام شود، ارائه کردند.
عضو شورای راهبردی شرکای اجتماعی استان تهران که از اعضای شرکت کننده در جلسه مذکور بود، در گفت وگو با خبرنگار پژواک کارفرما با بیان اینکه اولین اقدام عملی برای اصلاح فرآیند در کمیتهها، سیستمی کردن درخواستها است، گفت: قبل از ورود در کمیتهها، باید تمامی سوابق درخواست کننده از نظر هویتی و کارگاهی از مراجع ذیربط استعلام شود و پس از اخذ استعلامات، درخواست ثبت شود یا مشابه سامانه جامع روابط کار، درخواستهایی مورد ثبت قرار گیرد که کارفرما در سامانه احرازهویت شده باشد و در این صورت، فرآیند ابلاغ توسط سیستم اجرا شود.
مهدی محمدزاده، افزود: دومین مورد حائزاهمیت، موضوع نیروی انسانی در کمیتههای سخت و زیانآور است که با توجه به کمبود و نامتناسب بودن تعداد بازرسان کار وکارگاههای مشمول قانون کار، سازمان اموراداری و استخدامی باید در این رابطه اقدام کند تا با حجم انبوه پروندهها مواجه نشویم و موج نارضایتی کارگر و کارفرما ایجاد نشود.
عضو کمیته بدوی مشاغل سخت وزیان آور، آلاینده سنجی محیط کار کارگران را سومین مورد در راستای اصلاح فرایندها برشمرد و با تاکید بر ضرورت اختصاص مشوقهایی به کارفرمایان برای عملیاتی شدن سریعتر طرح آلاینده سنجی، اظهار کرد: چهارمین مورد، تغییر بررسی درخواستهای فردی به گروهی مبنی برعناوین شغلی در کارگاهها است که علاوه برمفیدتر بودن برای کارگر وکارفرما، با جلوگیری از بیعدالتی، منجر به صدور رای واحد برای همه افراد میشود و همچنین از حجم پروندههای کمیته کاسته و بررسی نفرات به بررسی کارگاه تغییر خواهد یافت.
محمدزاده با اشاره به موقتی بودن آیین نامه مشاغل سخت و زیان آور، گفت: این آییننامه بالغ بر۲۰ سال اجرا میشود که با توجه به شرایط موجود، نیاز به بازبینی دقیق و کامل دارد .
عضو شورای راهبردی شرکای اجتماعی استان تهران در پایان رئوس مشکلات موجود در کمیتهها را در ۱۸ بند که در ذیل آمده، دستهبندی و خواستار رفع آنها توسط شرکای اجتماعی شد.
۱_کاهش حجم پرونده های ورودی با بررسی اولیه جهت ثبت درخواست
۲_سیستمی کردن رسیدگی در جهت جلوگیری از فساد و تسریع امور
۳- رسیدگی های گروهی به جای انفرادی
۴_ استخراج مشاغل سخت و زیانآور در شورای راهبردی
۵- تقویت بازرسیها
۶- ابلاغ رای به کارفرمایان برای حفظ حقوق آنها
۷_ داشتن آلاینده سنجی در مورد مشاغل مورد اختلاف
۸- برگزاری جلسات هماهنگی بین اعضای کمیتهها، جهت جلوگیری از صدور آرای متناقض
۹_ بازدید از مشاغل و کارخانجات و بیمارستانها و مشاغل خطرناک توسط اعضای کمیتههای بدوی و تجدید نظر
۱۰_ ایجاد رویه واحد در مورد مشاغل سخت و زیانآور
۱۱_ توسعه زیر ساختها وامکانات
۱۲_ تغییر در رویه های غلط گذشته
۱۳_ اصلاح عناوین شغلی و رده بندی آن
۱۴_ حراست و حفاظت از منابع صندوق در جهت رفاه کارگران
۱۵_ اخطار به کارفرمایان در جهت رفع علل آسیبزا در محیط کار
۱۶_ آموزش کارگران و کارفرمایان و اعضای کمیتههای بررسی مشاغل سخت و زیانآور
۱۷_احراز هویت اولیه درخواست دهنده
۱۸_مرحله بندی کردن ثبت درخواست