آموزش مهارتی ۳۱ هزار نیروی جویای کار
بر اساس گزارشها از مجموع ۵۰ هزار آموزش مهارتی منجر به اشتغال بیش از ۳۱ هزار مورد در سامانه ملی رصد اشتغال به ثبت رسیده است.
کارشناسان معتقدند با توجه به آمار بیکاری فارغالتحصیلان دانشگاهی ضرورت ارتباط میان کارجویان و کارفرمایان و فراهم کردن بستر شناسایی فرصتهای شغلی و تامین نیروی کار مورد نیاز امری ضروری است.
در همین راستا سامانه ملی رصد اشتغال به منظور کسب اطلاعات دقیق از ورودی و خروجیهای بازار کار و میزان اشتغال ایجادی راهاندازی شده و از طریق آن، عملکرد دستگاههای اجرایی در حوزه اشتغال و شناسایی آمار بیکاران و شاغلان و فرصتهای شغلی موجود مشخص میشود.
پیش از این تفاهمنامه مشترک همکاری میان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان آموزش فنیوحرفهای کشور با هدف کسب آموزشهای مهارتی توسط ۵۰ هزار نیروی جویای کار تا پایان سال امضا شد.
بر همین اساس مهرداد عظیمی، معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای اعلام کرده است که از مجموع ۵۰ هزار آموزش مهارتی منجر به اشتغال تاکنون بیش از ۳۱ هزار مورد در سامانه رصد اشتغال ثبت شده و برای سال آینده عدد ۲۰۰ هزار نفر آموزش را پیشنهاد دادهایم.
وی با اشاره به ظرفیتهای سازمان متبوع خود گفت: سازمان آموزش فنی و حرفهای ۶۵۸ مرکز آموزش دولتی، ۵۰۰۰ مربی، ۲۱ هزار آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای، ۴۸۰۰ کارگاه آموزشی در مراکز دولتی و ۱۱ هزار استاندارد آموزشی در اختیار دارد و میتواند از این ظرفیت عظیم در جهت همکاری با بنگاههای بزرگ اقتصادی و صنعتی استفاده کند.
عظیمی معتقد است: همافزایی بین سازمان آموزش فنی و حرفهای و صنایع میتواند تغییرات محسوسی در زمینه مهارتآموزی و افزایش کیفیت محصولات تولیدی به وجود آورد.
گامهای اجرایی این تفاهمنامه به این شرح است:
گام نخست: مراجعه جویندگان کار در سراسر کشور به میز خدمت ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان محل سکونت و یا دفاتر کاریابی
گام دوم: معرفی کارجویان فاقد مهارت؛ کارجویانی که برای مهارتآموزی به مراکز آموزش فنیوحرفهای مراجعه و یا در سامانه جستجوی شغل ثبتنام میکنند، جزو این طرح محسوب میشوند.
گام سوم: برگزاری دورههای آموزشی مهارتی، صدور گواهینامه و ثبت اطلاعات فرد آموزشدیده در سامانه جستجوی شغل توسط سازمان آموزش فنیوحرفهای کشور
گام چهارم: ارسال فهرست اسامی افراد آموزشدیده شاغل توسط سازمان آموزش فنیوحرفهای کشور به معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار جهت راستیآزمایی
گام پنجم: صحتسنجی اشتغال افراد آموزشدیده در معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار، ارسال لیست تأییدشده به معاونت مدیریت و منابع آن وزارتخانه و ارائه آموزشهای مهارتی متناسب با نیاز بازار کار گرهگشای دغدغههای اشتغال کشور
پیش از این دفتر توسعه نهادهای کارآفرینی و هدایت نیروی کار نیز اعلام کرد که امکان مهارت آموزی برای کارجویانی که متقاضی گذراندن دورههای مهارتی در مراکز آموزش فنی و حرفهای هستند، فراهم شده است.
آخرین آمار وضعیت ثبت اشتغال در سامانه ملی رصد بیانگر ثبت حدود ۷۴۷ هزار نفر در سامانه اشتغال است و خالص اشتغال ایجادی در سه فصل بهار، تابستان و پاییز امسال ۷۸۰ هزار نفر بوده است.
میزان تعهد اشتغال سال ۱۴۰۲ یک میلیون و ۸۸ هزار و ۶۰۹ شغل ایجادی بوده که از این تعداد یک میلیون و ۵۳ هزار شغل در سامانه رصد به ثبت رسیده است.
در حال حاضر ساز و کار نظارت بر فرصتهای شغلی در سامانه رصد بر سه فرایند نظارت پیامکی، تماس تلفنی و حضوری مبتنی است. در مرحله نظارت میدانی بر اشتغال ایجاد شده توسط وزارت کار علاوه بر بازدید حضوری از طرح اشتغال، مکان دقیق و اطلاعات کامل فرد با خدمات دریافت شده و ثبت شده، تطبیق داده میشود و اطلاعات سامانه به طور مستمر رصد و بررسی و نسبت به نظارت بر طرحها سختگیری میشود.