مدیرکل شیلات خوزستان عنوان کرد؛

رشد قابل توجه تولیدات آبزی‌پروری خوزستان در دولت سیزدهم

مدیرکل شیلات خوزستان با اشاره به روند توسعه اقتصادی و تقویت حوزه شیلات خوزستان در دولت سیزدهم، از رشد قابل توجه تولیدات آبزی‌پروری استان در این دولت خبر داد و گفت: میزان تولیدات آبزی‌پروری در سال ۱۴۰۱ در استان خوزستان، ۷۶ هزار و ۵۰۰ تن بوده که در سال ۱۴۰۲ به بیش از ۸۲ هزار تن رسید.

رشد قابل توجه تولیدات آبزی‌پروری خوزستان در دولت سیزدهم
پژواک کارفرما -

مرتضی سوری ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید آیت‌الله رئیسی، رییس جمهور و دیگر شهدای خدمت سانحه بالگرد اظهار کرد: بدون شک شهید آیت‌الله رئیسی الگوی مدیریت انقلابی که از مبانی تفکر امام راحل (ره)‌ و مقام معظم رهبری نشات می‌گیرد در کشور پایه‌گذاری کرد. ایشان همواره در بخش‌های اجرایی، خدمت‌رسانی حداکثری و بی‌منت به مردم را زمینه جلب رضایت پروردگار متعال می‌دانست.

وی با اشاره به روند توسعه اقتصادی و تقویت حوزه شیلات خوزستان در دولت سیزدهم، از رشد قابل توجه تولیدات آبزی‌پروری استان در این دولت خبر داد و افزود: میزان تولیدات آبزی‌پروری در سال ۱۴۰۱ در استان خوزستان، ۷۶ هزار و ۵۰۰ تن بوده که در سال ۱۴۰۲ به بیش از ۸۲ هزار تن رسید.   

سوری با تاکید بر حفظ ذخایر طبیعی آبزیان و پایداری صید، رویکرد توسعه شیلات استان را جهش تولید در حوزه آبزی‌پروری و صنایع مرتبط عنوان کرد و گفت: توسعه پرورش ماهی در قفس و آبزی‌پروری دریایی علاوه بر کاهش فشار بر روی ذخایر آبزیان موجب تحقق اشتغال، رونق تولید و رشد اقتصادی کشور می‌شود.

مدیرکل شیلات خوزستان با اشاره به مصوبات سفر شهید آیت‌الله رییسی و هیئت دولت به خوزستان در حوزه شیلات از تخصیص مبلغ ۵۰ میلیارد تومان اعتبار عمرانی از محل مسئولیت‌های اجتماعی وزارت نفت جهت تکمیل زیرساخت ۲ مجتمع آبزی‌پروری استان شامل مجتمع پرورش میگوی ۳۹۵ هکتاری هندیجان و مجتمع پرورش ماهیان گرمابی آزادگان کارون خبر داد و عنوان کرد: مبلغ ۵۰ میلیارد تومان نیز برای بهسازی و تکمیل اسکله صیادی هندیجان و مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان برای زیرساخت‌های مجتمع های شیلاتی استان تخصیص پیدا کرده است.

سوری یادآور شد: همچنین مبلغ ۴۰۰۰ میلیارد تومان برای توسعه طرح‌های کشاورزی استان در زمینه شیلات و نخیلات تصویب شد.

وی با بیان اینکه تکمیل زیرساخت‌ها و بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود نقش تاثیرگذاری بر روی رشد تولید، ایجاد امنیت غذایی، ارزآوری و جذب سرمایه‌گذار دارد، بیان کرد: سال گذشته بزرگترین طرح پرورش ماهیان خاویاری خوزستان در گتوند با ظرفیت تولید سالانه ۱۷۵ تن گوشت و ۵ تن خاویار و مجتمع ۳۹۵ هکتاری هندیجان با ظرفیت تولید ۹۰۰ تن میگو و طرح پرورش ماهیان دریایی در قفس در هندیجان به بهره‌برداری رسید.

مدیرکل شیلات خوزستان با اشاره به اقدامات شیلات در حوزه صید و بنادر ماهیگیری خاطرنشان کرد: ۲ پروژه‌ ملی بندر صیادی خور ابوخضیر شادگان و بندر صیادی بحرکان هندیجان آماده واگذاری به بهره‌برداران است. همچنین لایروبی اسکله صیادی چوئبده آبادان تکمیل و فاز ۲ اسکله ثامن الائمه آبادان برای احداث پارکینگ شناورهای صیادی آغاز شده است.

سوری با بیان اینکه صادرات آبزیان استان در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، ۶۲ درصد رشد داشته و ۴۷ هزار تن بوده است، گفت: متوسط مصرف سرانه آبزیان در استان ۱۸.۴ کیلوگرم است و این میزان به دلیل ملاحظات فرهنگی، شرایط اقلیمی و شیوه‌های طبخ آبزیان در شهرهای ساحلی و غیرساحلی استان متفاوت است.

وی به نقش مهم آبزی‌پروری به عنوان بخشی از حوزه کشاورزی در توسعه مناطق کم‌برخوردار و اشتغالزایی اشاره کرد و افزود: ۱۵۸ واحد فعال خرد روستایی در ۱۴ شهرستان به بهره‌برداری رسیده است و در ۳۰۰ نقطه نیز در استان برای احداث استخرهای دو منظوره و تلفیقی با فعالیت کشاورزی، تشکیل پرونده شده و در دست پیگیری است.

انتهای پیام
۱۳۳۸
دیدگاه
آخرین‌های اقتصادی
آخرین اخبار
پربازدیدها