انتقاد عضو هیات نمایندگان اتاق ایران؛
افزایش مالیات در بودجه ۱۴۰۳، تناسبی با توان تولید ندارد
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران میگوید: افزایش مالیات در بودجه۱۴۰۳، تناسبی با رشد اقتصادی و توان تولید کشور ندارد و برخلاف شعارهای «عدالت مالیاتی و شناسائی پایه جدید»، مجددا فشار بر دوش بخش خصوصی است.
عباس جبالبارزی با بیان اینکه بودجه ۱۴۰۲ فقط هزینههای دولت را پوشش داده است و در بخش مالیات نزدیک به ۴۵ درصد رشد دارد که حدرود ۳۶ یا ۳۷ درصد آن مربوط به اشخاص حقوقی است، گفت: وقتی مالیات رشد داده می شود باید دید که درآمد و توسعه افزایش یافته یا خیر و در حالی که بنگاههای اقتصادی درآمد ندارند و درزیان هستند، دولت باید قبل از تعیین مالیات برای تولید، رشد اقتصادی را بررسی کند که آیا تحقق یافته است یا خیر.
این عضو هیات نمایندگان اتاق ایران افزود: برآورد این است که بنگاه های اقتصادی در سال آینده وضعیتی بهتر از سال ۱۴۰۲ نخواهند داشت و علیرغم نامگذاری سال مهارتورم ورشد تولید، سرمایه در گردش بنگاههای اقتصادی یک درصد افزایش پیدا نکرده و منابع سال قبل هم به بسیاری از بنگاهها داده نشد و در این شرایط تورم ۴۰ درصدی هم به بنگاه ها تحمیل شده است و آن طور که از چشم انداز بودجه ۱۴۰۳ میتوان پیش بینی کرد، اوضاع تولید بهتر از امسال نخواهد بود.
جبالبارزی، افزایش فشارمالیاتی برروی بخش خصوصی را عامل ورشکستگی بنگاههای اقتتصادی، تعطیلی تولید، کاهش اشتغال و تحمیل هزینههای مضاعف به دولت برشمرد.
وی با اشاره به اینکه بخش خصوصی با کشف پایههای مالیاتی جدید و فرار مالیاتی مشکل ندارد، تصریح کرد: همیشه فشار مالیاتی بر دوش بخش خصوصی بوده است و دولت باید برای تعیین مالیات سال جدید قبل از تصویب بودجه در مجلس، نظر بخش خصوصی را هم جویا شود کما اینکه بر اساس قانون بهبود فضای کسب و کار، بودجه سندی است که بخش خصوصی هم در تدوین آن سهم دارد و این در حالی است که دولت هیچ نظر خواهی از بخش خصوصی در روند تدوین بودجه نکرده است.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران درپایان تاکید کرد: انتظار بخش خصوصی این است که بودجهای بر اساس واقعیت تنظیم شود تا فشار مضاعف بر روی بخش تولید و اقتصاد کشور وارد نشود.