فقط ۹ درصد کل اشتغال کشور در اختیار بخش تعاون است/ سهم بالای بخش تعاون در رشد اقتصادی کشور

بر اساس گزارش‌ها در طول یک سال و نیم گذشته ایجاد اشتغال در استان تهران بیش از ۵۹ درصد رشد داشته و ۹۵۰۰ فرصت شغلی در بخش تعاون ایجاد شده است.

فقط 9 درصد کل اشتغال کشور در اختیار بخش تعاون است/ سهم بالای بخش تعاون در رشد اقتصادی کشور
پژواک کارفرما -

پژواک کارفرما- بخش تعاون از ظرفیت‌های اقتصادی و اجتماعی بالایی برخوردار است و از این منظر سهم بسزایی در رشد اقتصادی، تجمیع سرمایه‌های خرد مردمی، ایجاد اشتغال پایدار و تولید ناخالص داخلی دارد.

بنا به اعلام سرپرست معاونت تعاون وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی در طول یکسال و نیم گذشته ۹۵۰۰ فرصت شغلی جدید در بخش تعاون به وجود آمده که بیش از ۵۹ درصد رشد داشته است.

در بخش تعاون هزینه ایجاد شغل نسبت به سایر بخش‌ها ارزان‌تر است و با سرمایه اندک می‌توان در حوزه تعاون اشتغالزایی کرد. آمارهای موجود حاکی از آن است که ۹ درصد کل اشتغال کشور در اختیار بخش تعاون است، در حالی که ظرفیت ایجاد اشتغال بخش تعاون در کشور کمتر از ۱۵ درصد نیست.

از آغاز فعالیت دولت، آمار ثبت تعاونی‌ها ۲.۵ درصد و تعداد شاغلین دربخش تعاون ۳.۵ درصد افزایش یافته که به منزله بهبود عملکرد تعاونی‌ها در این دوره است.

بر همین اساس طی چند سال گذشته وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تشکیل و حمایت از تعاونی‌های دانش بنیان و ایجاد مراکز نوآوری در بخش تعاون را در دستور کار قرار داده و زمینه شکل‌گیری شرکت‌های دانش بنیان در قالب تعاونی‌ را به جهت عرضه محصولات دانش محور فراهم کرده است.

در همین راستا حامد ویس کرمی، سرپرست معاونت تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، میزان ایجاد اشتغال در حوزه تعاون و تشکیل تعاونی‌های دانش بنیان در استان تهران را طی ۱۸ ماه گذشته مطلوب عنوان کرده است.

طبق گزارش‌ها، طی یکسال و نیم گذشته ۹۵۰۰ فرصت شغلی جدید در بخش تعاون به وجود آمده که بیش از ۵۹ درصد رشد اشتغال داشته و گزارش‌ها از رشد ۳۰ درصدی تعاونی‌های دانش بنیان حکایت دارد. آنطور که وی گفته طی یکسال و نیم گذشته ۹۵۰۰ فرصت شغلی جدید در بخش تعاون به وجود آمده که بیش از ۵۹ درصد رشد اشتغال داشته و گزارش‌ها از رشد ۳۰ درصدی تعاونی‌های دانش بنیان حکایت دارد.

به گفته ویس کرمی در قانون اساسی طی اصول ۴۳ و ۴۴ بر استفاده از امکانات و ایجاد فرصت‌های برابر جهت ایجاد اشتغال و توجه به تعاون به عنوان مهم‌ترین ابزار تحقق آن تاکید شده است.

بر اساس گزارش‌ها سرانه سرمایه‌گذاری به ازای ایجاد هر شغل موقت در بخش تعاون (تعاونی‌های مسکن) ۷۵۰ میلیون تومان و به ازای هر شغل پایدار (تعاونی‌های تولیدی،توزیعی و خدماتی) ۷۷۰ میلیون تومان است.

به اعتقاد کارشناسان قیمت تمام شده ایجاد شغل ثابت و پایدار در تعاونی‌ها کمتر از دیگر بخش‌هاست و ایجاد یک شغل در بخش تعاون به طور میانگین با حدود ۵۰۰ میلیون تومان سرمایه‌گذاری انجام می‌شود در حالی که این سرانه در بخش خصوصی بیش از یک میلیارد تومان است.

طبق آمارها ‌در بخش تعاون بیش از یک‌ میلیون و ۷۴۷ هزار فرصت شغلی ایجاد شده و طی سال گذشته ۱۰۳ هزار شغل جدید توسط تعاونی‌ها به وجود آمده است. همچنین از ابتدای آغاز فعالیت دولت، آمار ثبت تعاونی‌ها ۲.۵ درصد و تعداد شاغلان در تعاونی‌ها ۳.۵ درصد افزایش یافته که گویای بهبود عملکرد تعاونی‌ها در این دوره است.

 

 

انتهای پیام
۳۶
دیدگاه
آخرین‌های اخبار
آخرین اخبار
پربازدیدها