آهنیها در گفتگو با پژواک کارفرما:
کارفرما به دنبال ضرر کارگر نیست/هدف مزد منطقهای، توسعه اشتغال در مناطق محروم است
تعیین دستمزد همواره یکی از مسائل مورد بحث شورای عالیکار در اواخر هر سال است که با دریافت اطلاعاتی از جمله سبد معیشت، تورم و وضعیت اقتصادی که توسط دستگاههای دولتی اعلام میشود، مورد بررسی قرار میگیرد.
دو جلسه کمیته مزد با حضور نمایندگان دولت، کارفرمایی و کارگری تاکنون برگزار شده است و زمان زیادی تا تشکیل جلسات اصلی شورای عالی کار برای تعیین حداقل دستمزد کارگران باقی نمانده این در حالی است که تعیین مزد منطقهای از بحثهای داغ جلسات مزد بوده است.
نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار در گفتگو با خبرنگار پژواک کارفرما، با بیان اینکه در تعیین دستمزد کارگران، بخشی از سبد معیشت، مرتبط با حوزه کارفرمایی کشور و بخش دیگر آن مربوط به قوانین بالادستی است که توسط دولت و مراجع ذیربط اجرا میشود، گفت: پس از تعیین سبد معیشت و مذاکره با نمایندگان کارفرمایان، کارگران و دولت، به نتیجهای که همسو با منافع کشور و مانع از تشدید تورم باشد، میرسیم.
اصغرآهنیها، افزود: همانطور که در سالهای گذشته هم این تصمیمات اتخاذ و اجرا شده است فعلا در ارتباط با میزان دستمزد ۱۴۰۳ نمی توان نظریه خاصی ارائه کرد؛ چرا که مبنای تصمیم گیری ما تنها یک گروه نیست و ما عضوی از شورای عالی کار هستیم و تعیین دستمزد ناشی از یک کار تیمی است و با تکروی، قطعا به نتیجه ای نخواهیم رسید و نمایندگان کارفرمایی، کارگری و دولت پس از شنیدن گزارش های مختلف و تجزیه و تحلیل آنها، برای میزان مزد تصمیمگیری و در زمان خود اعلام خواهد شد.
نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار در پاسخ به این سوال که آیا مزد منطقهای در مهاجرت کارگران تاثیری دارد؟ اظهارکرد: نام صحیح مزد منطقهای در واقع، هزینه نسبی حق مسکن منطقهای است و سال گذشته، بخش کارفرمایی کشور، گزارش جامعی در ارتباط با مزد منطقهای و همه جوانب آن ارائه کرد که بر اساس آن، کل کشور متناسب با دریافتیها و پرداختیها به شش منطقه تقسیم شد و روشن است که بعضی از هزینه در همه مناطق ثابت و بعضی دیگر متغیر است اما از آنجایی که تجمیع کارها در استان تهران اتفاق میافتد، دور از انتظار هم نیست که در طول سالها مهاجرت به این استان افزایش یافته باشد و وظیفه ما این است که بستری فراهم کنیم تا در دورترین نقاط کشور و در همه استانها، اعم از ضعیف و کمبهره، اشتغال و توسعه انسانی و به دنبال آن ثروت ایجاد شود.
وی اضافه کرد: از نظر بنده مفهوم صحیح مزد منطقهای برای جامعه به خوبی توضیح داده نشده است و متاسفانه طبق عادت دیرینه، کارگر و کارفرما با هم مخالفت میکنند درحالیکه کارگر جزئی از خانواده کارفرما و بقای هر دو به هم پیوسته است و ایجاد فضای دوقطبی نه با مسلک و نه دین سازگاری ندارد.
آهنیها با انتقاد از کسانی که با دامن زدن اختلاف بین کارگر و کارفرما به دنبال مطرح کردن خود هستند، گفت: در بسیاری موارد، کارفرما حتی مقابل دولت ایستاده و خواهان افزایش دستمزد کارگر خویش بوده است و معتقدم اگر تمامی جوانب مزد منطقهای با درایت و همدلی بررسی شود، به ضرر هیچکس نخواهد بود.
نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار در خصوص مزایای مزد منطقهای و احتمال تصویب آن در سال جاری، به پژواک کارفرما پاسخ داد: این بحث از سه- چهار سال پیش مطرح شده و ما گزارشات مکتوبی درباره موضوع ارائه کرده و به اعتقاد ما باید آن مفهومی را که در ذهن جامعه بر علیه مزد منطقهای شکل گرفته و با واقعیت متفاوت است، تغییر دهیم و جامعه کارگری هم باید بداند،کارفرما به دنبال ضرر کارگر نیست.
آهنیها در پایان تاکید کرد: هدف مزد منطقهای، توسعه اشتغال، مخصوصا در مناطق محروم کشور است و باید جذابیتهایی در آن مناطق ایجاد کنیم که موجب اعتماد سرمایهگذاران شود، مشابه اقداماتی که در استانهای سایر کشورها نیز انجام شده است.